Млин, що датується 1865 роком, знову став активним: як родина з Хмельниччини відновлює життя в своєму селі.

На Хмельниччині родини агрономів відроджують старовинні традиції виробництва жорнового борошна і створюють робочі місця. У селі на Старокостянтинівщині подружжя викупили млинарню, якій понад 150 років. Тут мелють борошно. А з нього місцеві пекарі виготовляють хліб за традиційними рецептами.

У селі Воронківці Старокостянтинівської громади молода родина Миколайчуків натрапила на старовинну млинарню, зведену в 1865 році, і придбала її через інтернет. Тепер вони займаються відновленням стародавніх традицій виробництва борошна на жорнах.

Людмила Хмеляр, працівниця млина:

Засипали пшеницю, запускаємо подачу, і зерно починає поступати сюди. Тут працюють млини, де відбувається його переробка, а потім ми відкриваємо і отримуємо цілозернову муку.

Вікторія та Вадим отримали грант з США для розвитку свого бізнесу. Незважаючи на те, що американське фінансування наразі призупинено, родина не залишається без дій.

Вадим Миколайчук, один із власників млина:

Продовжуємо модернізацію цього млина, відновлюючи його. У майбутньому плануємо створити центр ремесел та туризму.

І вже працевлаштували трьох місцевих жителів. Ті за годину на сучасному жорновому млині готують 4 різновиди борошна. А місцеві пекарі печуть з них запашні буханці.

Це поєднання цільнозернового та сіяного борошна, а також борошна з пшениці в комбінації з гарбузовим пюре.

Щойно відродився млин - так відновлюється і село, кажуть місцеві.

Людмила Косюк, співробітниця мельниці:

Для молодого покоління важливо пам'ятати, хто має знання про минуле, адже це частина історії, це наше село, це все, що ми маємо.

Подружжя аграріїв переконане: їхній маленький бізнес - це шлях до збереження української автентичності та підтримка економіки країни.

Вікторія Миколайчук, співвласниця млина:

Що вже говорити про місто, якщо навіть у селах є люди, готові працювати та проявляти ініціативу.

У давній споруді вже встановлюють піч для випікання хліба на заквасці. Тим часом молоді агрономи займаються пошуками старовинних сортів пшениці, з яких українці колись виготовляли паляниці.

#Бізнес #Українці #Економіка #Туризм #Інтернет #Північна та Південна Америка #Зерно #Хмельницька область #Історія #Культивувати #Борошно #Пшениця #Хліб #Медичний рецепт #Духовка. #Борошно пшеничне #Крупорушка #Бейкер. #Паляниця #Кукурбіта

Читайте також

Найпопулярніше
Скріншот не є юридично обов'язковим документом. Як створити копії документів за допомогою застосунку "Дія".
Електронні платформи на заміну паперовим формальностям: Україна модернізує митні процеси.
Оцініть це, а потім вирушайте на зустріч: які чоловічі імена приносять фінансовий успіх та процвітання у бізнесі.
Актуальне
Трамп висловив надію на досягнення мирної угоди між Росією та Україною вже в найближчі дні.
Бізнес без особистих емоцій: Меган Маркл вплинула на принца Гаррі, щоб він "представляв" своїх дітей публіці.
У Польщі з'явився свій аналог Ілона Маска - мільярдер, який взяв на себе ініціативу у боротьбі з бюрократією.
Теги