
Експерт з NRC Business Waste Пол Джексон поділився з Mirror трьома ключовими аспектами, на які слід зосередити увагу при купівлі консервів у супермаркетах. Інформацію передає ТСН, а також повідомляють Контракти.UA.
Виявляється, це зовсім не складно. Досить звернути увагу на форму банки, метод її зберігання та вигляд вмісту всередині (якщо це можливо, наприклад, для продуктів у скляній упаковці).
Пол зазначає, що якщо у бляшанки є лише незначна вм'ятина, а інших видимих дефектів немає, то її вміст можна вживати без побоювань. Проте глибокі вм'ятини можуть стати тривожним сигналом. Вони часто свідчать про порушення герметичності упаковки, що може призвести до проникнення небезпечних бактерій і погіршення якості продукту.
Завжди будьте надзвичайно уважними до будь-яких змін у формі бляшанки. Навіть незначні ушкодження можуть призвести до появи мікротріщин, які створюють сприятливі умови для розвитку шкідливих бактерій уздовж швів.
Окрім значних вм'ятин, Джексон підкреслює, що існують ще два критичних "ні", які варто враховувати при споживанні консервів. Це наявність іржі та випуклих ділянок.
Іржа на консервній банці завжди повинна викликати тривогу, адже вона ослаблює метал, що може призвести до забруднення вмісту. Навіть якщо ви помічаєте лише невеликі іржаві плями, краще утриматися від покупки такої упаковки, оскільки продукт може бути небезпечним для вашого здоров'я.
Помітна випуклість на банці свідчить про наявність серйозних неприємностей. Зазвичай таке відбувається, коли всередині накопичується газ через життєдіяльність бактерій. А отже, їжа зіпсована і вже непридатна для вживання.
Якщо ви зберігаєте консерви у себе вдома, варто також пам'ятати про основні правила. Наприклад, каже Пол, найкраще залишати їх у шафі на кухні, але не в надто вологому місці зі значним перепадом температур. Це може прискорити процес псування. Непридатні для консервів і надто низькі температури призводять до того, що бляшанка може тріснути. Найбільше підходить для консервів стабільна й помірна температура без зайвої вологи.
Він також додає, що продукти з високою кислотністю, наприклад, помідори, можуть зберігатися ще близько 18 місяців після завершення терміну придатності. Все саме через кислоту, яка захищає продукт від псування.
#Їжа #Забруднення #Газ #Температура #Телевізійна служба новин #Помідор. #Біологічний процес #Бактерії #Метал #Іржа. #Консервування #Герметичне ущільнення #Комісія ядерного регулювання #Волога #Кислотність