Центр інновацій у соціальній сфері
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЦЕНТРУ

11 листопада 2015 року в столиці України відбулась  Конференція «Соціальне партнерство. Спільні виклики - спільне майбутнє» яка завершила десятимісячну програму третього Міжнародного Форуму «Найкращі соціальні проекти України»-2015 - всеукраїнської комунікаційної платформи представників усіх секторів соціальної системи, сучасних інноваторів.

Конференція зібрала відомих дослідників, реформаторів, політиків, бізнесменів, керівників органів виконавчої влади, лідерів громадських об’єднань, які спільно розробили автентичну модель соціального партнерства, що дозволить Україні досягти синергії та здійснити економічний прорив.

Експерти із різних сфер діяльності були солідарні у тому, що першочерговим завданням має стати відродження довіри між секторами, спільна програма дій, яка забезпечить базові соціальні та моральні потреби людини. Як зазначив Сергій Олександрович Устименко, заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції: «У вдосконаленні соціальної політики та соціальної стратегії в умовах децентралізації всі кроки уряду спрямовані на формування цілісної системи соціального партнерства, здатного відповісти на суворі трансформаційні виклики, глобальні економічні зміни враховуючі і міжнародний досвід і власний менталітет українського суспільства. 

«Надважливим завданням кожного сектору  - є позбутися політики конфронтації інтересів. Синергія в думках та діях державних, підприємницьких та громадських структур має бути спрямована на формування справедливого соціального договору. Міжнародний досвід, яким готові ділитися успішні українці зі всього світу, може і повинен допомогти запустити максимально ефективну модель соціального партнерства в Україні, динамічну співпрацю рівноправних учасників для підтримки соціально-орієнтованих проектів» -  Віолета Москалу, засновник Global Ukraine, міжнародний експерт по реформах державного управління та місцевого самоврядування, доктор Філософії Лотаринзького Університету (Франція).

 Провідний міжнародний експерт стратегічного розвитку, професор менеджменту Boston College Сандра Ваддок підтримуючі рух Організаторів Форуму наголосила: «Індивідуальні рішення, мають глобальні значення. 8 мільярдів людей, які проживають на планеті впливають на світ та майбутнє. Глобальна тенденція до «несправедливості» зараз знаходиться в області індивідуальної відповідальності за конфлікт між фінансовими інтересами  та моральними, духовними, екологічними, державними тощо." 

 Автор унікального інструменту соціального маркетингу «Інструменти для змін» Tools of Change Джей Kaccірер, Голова вебінарного комітету Міжнародної асоціації соціального маркетингу (ISMA): «Діалог та інформація є одною з основ успішного втілення соціального проекту. Якщо ти шукаєш ти завжди можеш знайти допомогу, ресурси або інших людей які втілюють схожий проект та співпрацювати з ними».

 Яскраві доповіді спікерів Форуму доводили те, що в Україні вистачає успішних прикладів взаємодії: Володимир Удовиченко (найдосвідченіший мер України, президент ГО «Клуб мерів»), розповів про СМАРТ-Сіті Славутич та реалізацію програми «Сто дрібниць для мера», втілення яких довели економічну доцільність соціального партнерства;  Наталія Фесюн (Danone Ukraine) розповіла про проекти соціального партнерства компанії DANON, які одночасно вирішують багато завдань: створюють робочі місця, розвивають території та технологічний прогрес в аграрному секторі із стратегічною метою збільшення тривалості життя українців на 5 років! Олена Тарасова- Красієва, (WWF Україна)  продемонструвала вплив  локальних соціальних ініціатив на виконання глобальних цілей розвитку тисячоліття: «від створення хабів екологічної освіти залежить чи будуть в українців чиста вода та іжа в майбутньому». Вікторія Рубан (Vodafone Україна) розказала про численні ефективні програми партнерства та зауважила, що великий бізнес як справжній флагман розвитку економіки, підтримує та розвиває соціальне підприємство.

Маргарита Січкар, засновниця  коворкінгу СЧАСТЬЕ HUB,  розробник численних соціальних ініціатив, доповіла про соціальні ініціативи - як частку реалізації щасливої людини у суспільстві. "Маленький соціальний проект повинен бути у кожного, і тоді шансів зробити найвколишній світ краще набагато більше". Отже, бути соціально-відповідальним - це справжня потреба дорослої людини, її самореалізація у суспільстві. Євген Василенко та Олександр Компанец «Бізнес Молодість», Василь Назарук керівник програми соціального інвестування WNISEF та Анастасія Боренкова (Міжнародна аудиторська компанія «БДО») розповіли про різноманітні  програми підтримки та  розвитку для соціальних підприємців в Україні. Катерина Одарченко, засновник  та керуючий партнер  SiC Group та інституту Демократії та Розвитку   «PolitA», модератор дискусійної сесії «Можливості та перспективи формування соціального партнерства в Україні»: «Проекти соціальної відповідальності, це перш за все, ініціатива керуючих партнерів, яке вже усвідомили що їх життя, власність та майбутнє нероздільно пов’язані з миром та благополуччям всього суспільства».  

Унікальну систему пошуку і надання допомоги людям, які постраждали від стихійних лих та військових дій  представив Ярослав Пілунський, засновник ГО "ГЕРОЇ. ЮЕЙ". Платформа KOLO.UA побудована на професійних міжнародних системах класифікації даних та має потужний інформаційно-аналітичний центр, з  медичним, юридичним,  волонтерським, медійним, міжнародним, освітнім, технічним відділами та call-центром.

Рішення для іншої, але не менш важливої проблеми продемонстрували Андрій Павленко та Юрій Рулєв. Проект #DocUkrop - інтернет-платформа для обміну хроніки в реальному часі в різних частинах світу пропонує збереження унікальної хроніки подій новітньої історії України та виховання нації в дусі шляхетної самосвідомості. 

 Кожен із блоків Конференції відповідав ключовій меті - зміцненню співпраці між учасниками та створенню власної моделі соціального партнерства у конкретних напрямках соціальної сфери: ЖКХ, Охорона Здоров’я, Транспорт, Освіта, Суспільство, Охорона навколишнього середовища, яка б визначила вектори реалізації карти соціального партнерства на 2016-2020 рр. Ціль було досягнуто завдяки Партнерам Організаторів  - потужній команді ТоР фасилітаторів ICAI International. Наступне завдання Форуму — довести розроблені ідеї та рекомендації до політичних лідерів країни, ділових кіл і громадянського суспільства. 

Урочистий момент Конференції – нагородження Переможців Всеукраїнського  Конкурсу «Найкращі соціальні проекти України» - 2015, який об’єднав 22 регіони України, зібравши 198 реалізованих соціальних проектів протягом лютого-листопада 2015 року. 

 Нагородження було проведено засновниками та організаторами конкурсу Глібом та Октябриною Лісовськими, ГО Центр соціального лідерства спільно з Сергієм Олександровичем Устименко, заступником Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції. Знакове, що перше місце посів проект соціального бізнесу «Благодійна крамниця «Ласка», ФОП «Благодійна крамниця "Ласка", який засновано по британський моделі Planet Aid UK  та спрямовано на рішення проблеми надмірного споживання та допомоги незахищених верств населення.

Друге місце, за рішенням експертів, отримав проект «Програма «Соціальна», ТОВ «Лінія 24», який надає послуги невідкладної медичної допомоги для самотніх людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями. Трете місце отримав волонтерський проект з Одеси «Телефон довіри для всіх» – лінія екстреної безкоштовної анонімної психологічної допомоги» благодійна організації «Лінія допомоги», який з огляду на стресогенні події останніх півтора року є надзвичайно актуальним.

За рішенням Конкурсної комісії, яка складалась з 16 провідних національних та міжнародних експертів, ГРАН-ПРІ Всеукраїнського конкурсу Найкращі соціальні проекти України нагороджено проект «Енергоефективні школи», ДТЕК, учасники якого вирішують одну з актуальніших проблем українців–проблему надмірного споживання енергоресурсів. Для подальшої мотивації «Володарів енергії» професійні чарівники, повітроплавне товариство Школа Пілотів Aeronautic company «Montgolfier» дарують світлу та потужну енергію неба - майстер класи з керування повітряною кулею. ГРАН-ПРІ, за задумом Організаторів та Школи Пілотів, має надихнути підростаюче покоління на нові звершення пов’язані із  досягненням енергетичної незалежності України.

Оргкомітет Форуму Найкращі соціальні проекти України висловлює подяку:

 Партнерам проекту:

Міністерству соціальної політики України, Громадській раді при Міністерстві соціальної політики України

 Global Ukraine, Української асоціації маркетингу, ICAI International, SIC Group, МБФ Богдана Гаврилишина, Міжнародній аудиторської компанії «БДО», Школі Пілотів Aeronautic company «Montgolfier», Віче-консалтінг груп, ГО "ГЕРОЇ. ЮЕЙ", ГО «ХОРОС»

Інформаційним партнерам:

 Американський торговій палаті (ACC Ukraine), Європейський бізнес асоціації (EBA) Міжнародній торговій палаті в Україні (ICC Ukraine), порталам ГУРТ та  «Громадський простір», Міжнародній асоціації маркетингових ініціатив МАМІ, Міжнародній бізнес школі  "NIKLAND" та Освітньому порталу "Академія".

 Конкурсній комісії всеукраїнського конкурсу:

 WWF Україна, SIC Group, Foxtrot, Українській  Асоціації Видавців Періодичної Преси, «Данон»  Україна», Western NIS Enterprise Fund, Amway Україна, Національному університету "Києво-Могилянська Академія", Всеукраїнській екологічній лізі, Міжнародній асоціації соціального маркетингу ISMA. 

 Дякуємо волонтерскій команді: Ліфєровій Анні, Вовкогон Ілоні, Логін Людмилі, Зінорук Лідії, Гончаренко Олені, Бабаризі Раді, Нагорній Алі, П`ятниченко Юлії. 

 Окрема подяка за фотозйомку Яні Жолудь та Ірині Касьяновій, а також за відеозомку Олександру Кісельову 

Всім проектам-учасникам платформи Форуму Найкращі соціальні проекти України-2015 -  сучасним лідерам соціальної сфери, які здолавши власні інтереси, засукавши рукава будують майбутню соціальну економіку України.

Слідкуйте за новинами проекту - рух об'єднання розпочато але його остаточне формування та втілення залежить від колективних зусиль.

Фотозвіт Міжнародної конференції «СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО. Спільні виклики – спільне майбутнє»

Наші проекти

Наші експерти

Наші партнери

Календар подій

Останні новини

19 квітня 2023 року відбулось підписання ...

НАКАЗ № 12-4ОПм. Київ  12.04.2023 р. Відповідно ...

Відома українська спортсменка Ганна Різатдінова ...

3 грудня 2022 року відбувся Форум “Філософія ...

30 листопада у Києві відбувся благодійний ...

23 листопада в 17:00 проект “Коло турботи” ГО ...

 м. Київ                                         ...

Дружня та працьовита команда ГО Центр соціального ...

24 травня  НДСЛ «Охматдит» в особі генерального ...

Допомагаємо своїм Раді повідомити, що нам ...

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family